advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Huisartsenpraktijk Berghem voorziet veel telefoontjes over coronavaccinaties

De huisartsenpraktijk in Berghem verwacht dat er veel mensen gaan bellen met vragen over de coronavaccinaties. “We willen voorkomen dat we platgebeld gaan worden.”

De vaccinatie tegen het coronavirus was aanvankelijk geregeld via een vaccinatieschema. Daarop staat aangegeven welke groep er wanneer een vaccin toegediend gaan krijgen. Onder de groep die daarbij naar voren is geschoven, zijn de thuiswonende ouderen.

Volgens Leny van Gemert, praktijkmanager van de huisartsenpraktijk in Berghem, zijn eerst de groep tachtig-plussers aan de beurt. Vanaf half februari mogen zij ingeënt worden tegen corona. Een heugelijke gebeurtenis, maar Van Gemert voorziet een groot aantal telefoontjes met vragen over de vaccinatie.

“Veel patiënten denken dat het op dezelfde manier verloopt als bij de griepvaccinatie: in de huisartsenpraktijk. Maar omdat de coronavaccins maar mondjesmaat binnenkomen, is dat niet op dezelfde manier te doen.”

Deurmat

Van Gemert wil dan ook een duidelijke boodschap uitdragen: iedereen uit de groep ouderen die in aanmerking komt voor een vaccin, krijgt een brief, met daarin alle benodigde informatie over de vaccinatie, zoals de locatie. In veel gevallen zal dat een externe priklocatie van de GGD zijn. “En ik verwacht dat de eerste uitnodigingen deze week al bij mensen op de deurmat gaan vallen.”

De eerste telefoontjes heeft de huisartsenpraktijk overigens al gehad, al waren die wel van een andere aard: “Mensen die bijvoorbeeld doorgeven met welk vaccin ze geprikt willen worden. Of mensen die graag tegelijkertijd met hun partner geprikt willen worden. Maar dat bepalen wij als huisartsen natuurlijk niet. Juist omdat het vaccinatieschema nogal onduidelijk is, denk ik dat het goed is om mensen voor te lichten. Wat er vandaag in zo’n schema staat, kan over twee weken alweer achterhaald zijn. Maar het belangrijkste is: uiteindelijk komt iedereen aan de beurt.”