advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Brandstichting: huisraad achter woning aan Voltastraat in Den Bosch vat vlam

Een woning aan de Voltastraat in Den Bosch heeft woensdagavond grote schade opgelopen. Een grote hoeveelheid huisraad bleek vlam te hebben gevat, nadat er door een man 'iets brandbaars' over de schutting van de woning zou zijn gegooid.

 De dader, die in het donker gekleed was, zou bij de brandstichting zelf ook vlam hebben gevat en mogelijk gewond zijn geraakt. De politie bevestigt het verhaal en heeft de zaak in onderzoek.

 De melding van de brand kwam rond 23:15 uur bij de brandweer binnen en bij aankomst bleek dat de hevige brand gepaard ging met forse rookontwikkeling. De brandweer had de handen vol aan de brand, omdat een groot gedeelte van de huisraad die in de tuin stond weg moest worden gehaald en uit elkaar moest worden getrokken om zo de brand onder controle te krijgen, en er zeker van te zijn dat de brand uit was.

Door de brand liep de woning forse schade op. Zo smolt de dakgoot en waren de kozijnen zwartgeblakerd. De brand trok flink wat bekijks van buurtbewoners en andere nieuwsgierigen. De brandweer was nog lange tijd bezig.