Huizen in gemeente Oss zijn gewild ‘want het is een groene gemeente met veel ruimte’

Makelaars in Oss herkennen het beeld dat huizen hier vaak boven de vraagprijs verkocht worden. Eerder deze week bleek uit onderzoek van Nieuwsuur dat Oss procentueel het meest gestegen is vergeleken met andere gemeentes in Nederland.

“We zien dat de druk op de markt de laatste maanden ontzettend groot is”, zegt makelaar Joris Welten van Van der Krabben makelaardij uit Oss. In de grote steden is een normale gezinswoning amper te betalen. Daarom trekken mensen vaker naar kleinere steden die op een centrale plek liggen. “Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch; naar mate die grote steden verzadigen gaan mensen op zoek naar een plek zo dicht mogelijk daar bij, maar ook weer in een stad. Dan is Oss een van de aangewezen locaties daarvoor”, merkt makelaar Joep van Loosbroek.

De tendens is in de hele regio Noordoost-Brabant te zien. Daar steeg het aantal huizen dat boven de vraagprijs is verkocht van 22 naar 45 procent.

Welke groepen

Volgens Van Loosbroek zijn er twee groepen die het meest last hebben van dit probleem: “Veelal starters of mensen met weinig eigen vermogen. Deze mensen kunnen moeilijk een huis kopen vanwege weinig financiële draagkracht.”

De makelaar van Joep Makelaardij uit Berghem heeft een advies aan mensen die op zoek zijn naar een huis: “Verlies niet de moed om door te gaan, vroeg of laat komt een keer het moment dat je het treft.”