Hulpdiensten, Bernhoven én burgemeester Hellegers figureren in film over vuurwerkoverlast

Een auto die tegen een boom was gereden langs de Doelenweg in Uden trok zondag kortstondig de aandacht van de omgeving. Gelukkig bleek het niet om een echt ongeluk te gaan, het betrof namelijk een opname voor een campagnefilmpje tegen vuurwerkoverlast.

Het initiatief daarvoor is afkomstig van Peter van Bohemen van de politie Uden. Hij is daar onder andere verantwoordelijk voor het onderdeel ‘vuurwerk’ en om ervoor te zorgen dat de vuurwerkoverlast tijdens oud en nieuw binnen de perken blijft, besloot hij om een tweetal filmpjes op te laten nemen: één algemene versie waarin alle hulpdiensten, van beveiliging tot ambulance en van brandweer tot dierenambulance, een rol spelen en één over Uden, met daarin ook burgemeester Henk Hellegers aan het woord.

Aanrijding

Van Bohemen hoopt met de film de inwoners van de gemeente Uden te bereiken: “En met name de jeugd, jongeren zijn toch vooral vatbaar voor vuurwerk. Daarom hebben we die promo-preventiefilm opgenomen met daarin een gesimuleerde aanrijding, veroorzaakt door zwaar vuurwerk. En dat is maar één deel. We denken dat het echt een vette film gaat worden met als boodschap ‘laat hulpverleners hun werk doen en steek geen vuurwerk af’.”

De film zal op 30 december via de diverse social mediakanalen van de betrokken hulpdiensten worden verspreid, maar als het aan Van Bohemen ligt, blijft het daar niet bij.

“We willen het ook delen via bekende politie-vloggers en we hebben natuurlijk iemand met heel veel volgers die in Uden woont; Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager, red.). Ik ga haar nog vragen of ze het op haar Instagram wil zetten. En dan weten we zeker dat het landelijk bereik gaat krijgen.”