Huurders Area trekken met SP'ers andere Udense wijken in voor steun

Boze inwoners van Uden van wie hun huis door Area gesloopt gaat worden, hebben veel medestanders gevonden. Samen met leden van de politieke partij SP trokken ze naar omliggende wijken om handtekeningen op te halen. "Bijna iedereen heeft getekend en was enthousiast over onze actie", zegt fractievoorzitter Spencer Zeegers.

Lilian Marijnissen was een van de 13 mensen die zich vanmiddag verzetten tegen de sloopplannen van wooncorporatie Area. "We vroegen de mensen niet alleen of ze tegen de sloop van de huizen zijn, we vroegen ze ook of ze wilde tekenen voor meer zeggenschap voor huurders in het algemeen", legt Zeegers uit. "Het deugt gewoon niet. Ze zeggen zelfs huurcontracten op, zodat ze de wet kunnen omzeilen."

Fanatiek tegen de sloop

Area gaat de komende vijf jaar 76 huizen in Uden en Volkel slopen, waaronder 26 in Uden-West en 22 in Hoevenseveld (in Uden bekend als Wit Korea). De protestanten gingen vandaag naar omliggende Udense wijken. "Ook daar bleken ze fanatiek tegen de sloop", merkte Zeegers. Later gaan ze ook nog in Volkel handtekeningen ophalen. De petities worden op een later moment aangeboden aan Area en de Udense gemeenteraad.