HVCH-Berghem Sport afgelast vanwege te nat veld: 'Zonde, we keken er naar uit'

Het eersteklasseduel HVCH-Berghem Sport is zondagochtend afgelast. Het natuurgrasveld zou door overmatige regenval te nat zijn om te kunnen voetballen, tot teleurstelling van HVCH-trainer Roy de Haan en Berghem Sport-oefenmeester Willem van der Burgt.

De Haan baalt er merkbaar van dat de wedstrijd niet door kan gaan: "Het is zonde, we keken er naar uit. Niet eens zozeer omdat het specifie deze wedstrijd was, maar wel omdat we een lekker gevoel hebben. Ik denk dat we ook vandaag goed voor de dag zouden zijn gekomen", verwijst De Haan naar de 0-2 zege in de seizoensopener tegen Leones.

Dat de wedstrijd pas om half 12 werd afgelast, vindt De Haan met name vervelend: "Om 9:00 uur is het veld gekeurd en toen kon er nog op gevoetbald worden en om 11:30 uur kregen we het bericht dat het veld toch te slecht was. Het is vervelend dat de staat van het veld kennelijk zo is gekeerd."

Daar is Willem van der Burgt het mee eens, al heeft de Berghem Sport-trainer ook begrip voor de situatie: "Ik was vooral verbaasd dat het daar al zo slecht was, maar ik hoorde net dat er bij Berghem ook al velden zijn afgekeurd. Het schijnt echt heel slecht te zijn. In eerste instantie dacht ik dat het met een coronabesmetting te maken had, maar dat was gelukkig niet het geval."

Wanneer het duel wordt ingehaald is nog niet bekend. Sowieso houden beide trainers een slag om de arm voor wat betreft het verdere verloop van het seizoen. "Ik hoop dat de wedstrijd nog ingehaald kan worden voordat corona ons inhaalt", aldus De Haan.