HVCH boekt krappe uitzege op Alverna

HVCH uit Heesch is nog steeds ongeslagen in de eerste klasse C. Zondag trok HVCH met 2-3 aan het langste eind op bezoek bij Alverna.

Met de teruggekeerde aanvoerder Roy Vissers in de ploeg begon HVCH goed op het zonnige kunstgras. Jan van Haterd reageerde attent op een in eerste instantie gekeerd schot. De spits zette zodoende de 0-1 op het scorebord. In de loop van de eerste helft kregen de spelers van Alverna meer grip op het spel, wat leidde tot de gelijkmaker. Na een misverstand tussen de Heesche verdediging en de keeper kwam Alverna vlak voor rust zelfs op 2-1.

De peptalk in de rust van trainer Roy de Haan bleek effectief, want vlak na rust scoorde Van Haterd zijn tweede. De Wijchenaren kregen nog een grote kans met een kopbal op de kruising, maar vanaf dat moment geloofden de rood-witten er niet echt meer in. Met nog tien minuten op de klok ging HVCH vol voor de overwinning. In de laatste minuut van de wedstrijd draaide Tim Kamp een hoekschop in die de keeper nog maar nipt wist te redden. Verdediger Guus van de Wijgert stond op de goede plek voor de rebound en scoorde de beslissende 2-3. Van de Wijgert stond voor het eerst in de basis bij de Heeschenaren.

In dezelfde klasse won ook Berghem Sport, met 0-2 van NEC. SV TOP ging met 2-0 onderuit bij FC Eindhoven.