'I am Hadee' letters in Heeswijk-Dinther gesloopt: 'Wie doet dit nou?'

De 'I AM HADEE' letters die Heeswijk-Dinther sinds deze lente een ware trekpleister opleverden zijn verplaatst, op hun kop gezet en zelfs vernield.

Wanneer de letters precies toegetakeld zijn, is nog niet bekend. Paul Bouwman was zaterdagochtend op de terugweg van zijn boodschappen toen hij de letters zag liggen: "Gisteren aan het eind van de middag stonden ze nog keurig overeind", zegt de Heeswijk-Dinthernaar.

De letters verschenen in april plots bij het Gymnasium Bernrode en zijn bedacht door de geheime nachtburgemeester van het dorp. Ze zijn een duidelijke knipoog richting de I AMSTERDAM letters die ooit op het Museumplein in de hoofdstad stonden.

'Ik weet hoeveel tijd erin zat'

Sindsdien stonden de letters al op verschillende plekken in het dorp, zoals natuurtheater De Kersouwe en De Toren, weet Bouwman. "Toen ze geplaatst werden, is het weer ook een tijdje slecht geweest. Daarom heb ik ze samen met een schilder uit het dorp al eens opgeknapt. Ik weet dus hoeveel tijd er in deze letters gestoken wordt door dorpelingen."

De Heeswijk-Dinthernaar plaatste zijn afschuw over de actie op Facebook, waar het boze reacties regent. Bouwman hoopt dat die woede omgezet kan worden in iets positiefs, bijvoorbeeld een groep mensen die bij elkaar komt om de letters op te knappen.

Aangifte van de actie doet hij niet: "Dat vind ik meer geschikt voor de nachtburgemeester."