advertentie Banner SNLR.nl

#iedereenmagzoenen verspreidt posters van zoenende homostellen

De regio moet eindelijk eens wennen aan zoenende homo’s op straat. Dat stelt de initiatiefgroep #iedereenmagzoenen en daarom verspreidtde groep vanaf maandag posters met zoenende koppels in de regio.

Met de campagne wil #iedereenmagzoenen benadrukken dat iedereen zich vrij en veilig moet voelen om zijn of haar liefde te uiten. “Wij worden wat ongeduldig. Daarom willen wij in onze regio Noordoost Brabant actie ondernemen om iedereen eindelijk eens te laten wennen aan zoenende LHBTI+ koppels in de publieke ruimte.”

Want uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat nog steeds 20 procent van de Nederlanders geen zoenende vrouwen wil zien en bijna eenderde geen zoenende mannen. Onderzoeken in Oss en Den Bosch laten dezelfde cijfers zien, aldus de initiatiefgroep.

En daarom hangt #iedereenmagzoenen van maandag 7 tot 20 oktober posters van zoenende mannenkoppels en vrouwenkoppels op abri’s, frames en driehoeksborden. De posters zijn onder meer in Den Bosch, Uden, Oss en Veghel te zien en langs doorgaande wegen.

Wat gewoon is, moet nou echt maar eens gewoon kunnen

• COC Noordoost Brabant

“We zijn er niet op uit om te choqueren, maar om te normaliseren”, stellen de actievoerders. “Wat gewoon is, moet nou echt maar eens gewoon kunnen.” Ook roept de belangenorganisatie iedereen op om ongeacht geslacht, gender of seksuele voorkeur, een zoenfoto op social media te plaatsen met de hashtag #iedereenmagzoenen.

Op Coming Out Day op 11 oktober vraagt wethouder Mike van de Geld aandacht voor de actie.
Meer info is op de site van de initiatiefgroep te vinden.