advertentie Banner SNLR.nl

Kijk hier live naar de eerste Bernhezer talkshow De Waan

Het idee voor een Bernhezer talkshow leefde al langer bij de Bernhezer Kunstkring. Vanavond is de première van de 'De Waan'. Online omdat het nu niet anders kan.

"We wilden als Bernhezer Kunstkring al eerder iets doen met een talkshow over kunst, cultuur en wetenschap. Het idee was om dat te doen op verschillende locaties in Bernheze. En daar gaan we straks ook mee verder." Dat zegt Clemens Geenen, één van de presentatoren van de show die wordt gestreamd vanuit De Lunenburg in Loosbroek.

De talkshow heet 'De Waan'. "De waan van de dag en de waan van deze tijd, daarbij past deze naam. Op dit moment is er de abnormale wereld van corona waarin we zitten. En over de impact daarvan gaan we praten, verhalen van dichtbij met gasten uit Bernheze", aldus Jeanine van der Giessen van de Bernhezer Kunstkring en mede-presentator van De Waan.

Gasten aan tafel zijn burgemeester Marieke Moorman, Paul Rademaker - mede-eigenaar van zorginstelling De Nistel in Nistelrode, Willem II-voetballer Freek Heerkens en Pieter Jan van Hoof - scheidend voorzitter van de Kersouwe. Annie Raaijmakers is uitvaartondernemer, coronamanager van het Catharinaziekenhuis Susan van de Heuvel komt uit het zwaar getroffen Vorstenbosch en Heeschenaar Peter de Jager is intensivist bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en houdt in coronatijd een blog bij voor RTL.

"De gasten zitten in twee rondes aan een grote tafel. We beginnen met vier gasten, daarna een intermezzo met een optreden van Kaylee Rijkers, en vervolgens ronde twee met drie nieuwe gasten en de burgemeester. Die blijft zitten", legt Geenen uit. "Het is de bedoeling dat gasten meepraten en ik verwacht een leuk gesprek tussen Willem II-voetballer Heerkens en burgemeester Moorman die een groot fan is van die club."

De Waan is vanavond vanaf 20.00 uur live te volgen. Onder andere via de Facebookpagina en site van de Bernhezer Kunstkring. Maar ook via de website van Dtv Nieuws: 

Klik op onderstaande link om de uitzending te zien