Uden heeft sinds vrijdag een eigen 'bierbeleveniswinkel'

Bierwinkels in Nederland zijn er volop, maar een bierwinkel waar je zelf met een muziekband op de barkruk zit en het bier beleeft, dat kenden de Udenaren nog niet in hun stad. Bierbeleveniswinkel House of Beers is de grootste van zijn soort in Nederland en vrijdag konden bezoekers voor het eerst binnenstappen.

Van schappen met biertjes uit het buitenland, tot brouwsels uit de regio. Wie in The House of Beers loopt, kan nergens kijken zonder de vele varianten van het alcoholhoudende drankje te zien. Enkele bezoekers stonden buiten nog vóór de opening te popelen om het gebouw te betreden. "Ik wist dat de winkel er zou komen en kon niet wachten om hem te bezoeken", aldus één van de aanwezige bierliefhebbers. "Het is mooi dat je niet alleen maar tegen schappen met bier kijkt, maar daaromheen ook van alles ziet."

(Tekst loopt verder onder video)

Uniek

House of Beers werd vrijdag feestelijk geopend in het bijzijn van Jong Maashorst wethouder Gijs van Heeswijk. De gelegenheid ging samen met het kapotslaan van een fles en een optreden van dweilorkest Dè wel jaoo uit Veghel.
Initiatiefnemers Marcel en Milou Willemen, Robin van Soest, Hugo van Zutphen én Rob Neijts, vijf horecaondernemers, zijn trots op het resultaat. Ze sloegen hun handen ineen om bier niet alleen een product, maar ook een beleving te maken. "Er zijn natuurlijk heel veel bierwinkels in Nederland, maar hier hebben we écht een 'belevingswinkel' neergezet. Als bezoeker beleef je hier dingen rondom het bier", aldus Van Zutphen. "Een beleveniswinkel van deze omvang is er niet in Nederland en dat is uniek."