Indoor Brabant gaat niet door vanwege besmettelijk virus onder paarden

Een besmettelijk virus waar paarden ernstig ziek van worden zorgt ervoor dat het paardenevent The Dutch Masters, ofwel Indoor Brabant, in Den Bosch niet doorgaat. Dat heeft de overkoepelende organisatie 'Fédération Equestre Internationale' (FEI) besloten. "Dit is een zeer grote teleurstelling", aldus de organisatie van The Dutch Masters.

Het gaat om alle internationale wedstrijden in tien landen binnen Europa, vanwege het besmettelijk rhinopneumonievirus. De internationale paardensportfederatie FEI wil hiermee voorkomen dat de uitbraak van het virus zich verder verspreidt. De dieren die het virus oplopen kunnen verkouden worden en koorts krijgen.

Grote teleurstelling

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) meldt dat het besluit ook gevolgen heeft voor Indoor Brabant. Het paardenevenement stond op de agenda van 12 tot en met 14 maart in de Brabanthallen in Den Bosch.  Marcel Hunze, directeur van The Dutch Masters laat op de website weten: “De afgelopen maanden heeft het team keihard gewerkt om met alle protocollen een veilige editie op poten te zetten. Het voornemen om, ondanks alle uitdagingen met het Covid-19 virus, The Dutch Masters in aangepaste vorm te organiseren, is met veel enthousiasme ontvangen door ruiters en de hele paardensportbranche. Dat we nu worden geconfronteerd met een ander virus waardoor het evenement zo kort voor aanvang moet worden geannuleerd, is nauwelijks te bevatten. Helaas rest ons niets anders dan vooruit te kijken en te werken aan een volgende mooie editie.”