advertentie Banner SNLR.nl

Indrukwekkende attracties op de aangepaste kermis in Oss deze zomer

De kermis in Oss heeft dit jaar een splinternieuwe attractie die nog niet eerder op een kermis elders te zien is geweest. Dit jaar zijn er ook maar liefst twee kermisparken in Oss.

Deze zomer zijn er twee kermisparken in Oss: een gedeelte op de Rusheuvel en een gedeelte in het Jan Cunen park. De reden van de twee kermisparken is om de drukte te voorkomen en er zijn ook de nodige maatregelen getroffen om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Zo komt er komt een telsysteem en mogen er 1000 tot 1500 bezoekers op de Rusheuvel tegelijk aanwezig zijn, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar.  Op de website van de kermis Oss en op een groot scherm op de Eikenboomgaard zal een druktemeter aangeven hoeveel bezoekers er aanwezig zijn

Tekst loopt door onder video

In het Jan Cunen park zal er een nostalgische kermis zijn die vooral bedoeld is voor jonge kinderen. In het Jan Cunen museum is een gratis te bezoeken kermisexpositie. In het Jan Cunen park kunnen er geen muntjes gekocht worden bij de attracties, maar is er een centraal punt waar er Osse guldens te koop zijn.

Kermisexploitant Frank Vale kijkt uit naar de attracties die dit jaar op de Rusheuvel staan. Zo komt er een achtbaan en spookhuis in één. "Mooiste spookhuis wat er reizend is", is Vale van mening. De attractie is al drie jaar lang niet meer in Nederland te zien geweest. Ook komt er een splinternieuw reuzenrad dat nog op geen enkele kermis te zien is geweest. De Dancemix was een primeur voor vorig jaar, maar dat ging toen niet door. Dit jaar zal de attractie wel te zien zijn.