Indrukwekkende kaarsenceremonie als symbool voor hoop

Een indrukwekkende kaarsenceremonie in de Osse binnenstad hield zaterdagavond nog veel mensen tot laat op de been.

Op de grond langs het hele parcours stonden brandende kaarsen in witte zakken. Het licht moet hoop geven aan de deelnemers aan de SamenLoop die op welke manier dan ook te maken hebben met de ziekte kanker. Het parcours bij het podium op Terwaenen werd verlicht door mensen met fakkels.

Persoonlijke verhalen
Op dat podium werd tijdens de kaarsenceremonie gedanst, er zijn gedichten voorgedragen en persoonlijke verhalen verteld door mensen die kanker hebben of hadden. Ook mensen die iemand hebben verloren aan de ziekte vertelden het verhaal van hun dierbaren die er niet meer zijn.

De vele toeschouwers voor het podium luisterden aandachtig en leefden intens mee. Verdrietige mensen vonden er steun bij elkaar. Ook langs het parcours was het op deze zwoele zomeravond nog erg druk tijdens de kaarsenceremonie die om 23.00 uur werd afgesloten met een minuut stilte.

Eindbedrag
De 24-uurs wandelestafette gaat nog door tot zondagmiddag twee uur. Dan wordt tijdens de sluitingsceremonie bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor KWF Kankerbestrijding met de SamenLoop voor Hoop Oss.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen