Carroline van Dijk

Ineke Broers: een regenboog die altijd wil horen hoe het met je gaat

Onze regio zit vol mensen die actief kleur geven aan het leven, maar daar niet altijd evenveel aandacht voor krijgen. Dtv Nieuws zet met de hulp van haar publiek tweewekelijks zo’n kleurrijk karakter in het zonnetje. Deze keer: Ineke Broers, aangedragen door Jan van Houwelingen.

Ineke geeft kleur aan de dag. Ze woont al vele jaren in de Ruwaard in Oss. Ze zet zich in voor verschillende goede doelen, zoals de Zonnebloem bijvoorbeeld, en doet heel veel in de Titus Brandsmaparochie. Ze is lid van het zangkoor van de kerk, maar ook jaren lang de drijvende kracht achter het kinderkoor de Titaantjes. Daarnaast is ze lector en coördineert ze de vrijwilligers van de kerk. Vooral dat is altijd een grote puzzel. Zij was ook degene die na het overlijden van George Zeegers en de komst van de nieuwe pastoor een leidende rol had om de neuzen van de vrijwilligers weer dezelfde kant op te krijgen. Ineke straalt een natuurlijke rust uit en weet mensen weer bij elkaar te brengen.

Rondje

Ze wordt langzaamaan volledig gerenoveerd. Dit vertelt ze zelf met veel humor, want somber zijn of bij de pakken neer gaan zitten kan ze niet. Inmiddels zijn twee heupen en een schouder al vernieuwd. Ineke loopt weer dagelijks haar rondje door het park. Als je haar tegenkomt moet je wel even tijd nemen, want zij wil altijd horen hoe het met je gaat. Het meest opvallende is dat ze met iedereen praat, maar nooit over iedereen. Ze praat heel open, maar respecteert altijd de privacy van de personen in kwestie.


Ineke Broers is een vrouw die kleur geeft aan de buurt. Bereid om te helpen als jij hulp nodig hebt, maar de hulp ook durft te vragen als zij een probleem heeft. Ze kan en wil omgaan met iedereen. Jong of oud maakt haar niet uit. Ze is vrij van vooroordelen en luistert naar je verhaal. Ondanks haar leeftijd van tachtig jaar - ze lijkt en gedraagt zich jaren jonger - kan ze nog steeds denken als een twintigjarige. Ineke is als een regenboog. Ze straalt en geeft kleur aan het dagelijkse bestaan, gewoon door te zijn wie ze is.

De mensen die in onze rubriek Kleurrijke Karakters verschijnen zijn aangedragen door onze volgers. De karikaturen worden gemaakt door portretschilder en cartoonist Carroline van Dijk. Heb jij iemand die jij in het zonnetje wil zetten? Mail naar socials@dtvnieuws.nl of laat iets weten via onze whatsapplijn.