Ineke van den Heuvel verwerkt 42 jaar aan anekdotes uit de zorg in boek

'Die verhalen moet je opschrijven en verzamelen', kreeg Ineke van den Heuvel steeds te horen. Anekdotes die ze in ruim veertig jaar voorbij hoorde komen verwerkte ze tot een boek.

Het gaat volgens Van den Heuvel, die sinds kort met pensioen is, om positieve en negatieve verhalen. Zo staat er een verhaal in over een oudere man die een verpleegkundige die hem thuis verzorgt ten huwelijk vraagt en hoe Ineke de politie tijdens een nachtdienst niet kon bereiken omdat het telefoonummer leek op het nummer van de sekslijn en daarom was geblokkeerd. 

(Tekst loopt verder onder afbeelding)

Het boek bevat veertig verhalen die Ineke sinds acht jaar verzamelt. Ze begon met schrijven nadat anderen haar motiveerden. "Ik vertelde wel eens iets aan cliënten en collega's wat ik tijdens mijn werk meemaak. Gaandeweg zeiden een aantal mensen 'die verhalen moet je opschrijven, dat is leuk!'". 

Inmiddels is het boek, waarvan de cover gemaakt is door de Lithoijense zangeres Camilla Blue, gedrukt en ligt het vanaf donderdag te koop bij boekhandel Derijks. De opbrengst gaat naar het goede doel.

(Tekst loopt verder onder video)

"Ik had besloten om vrijwilligerswerk te doen bij de Oase - Hospice en Zorg Thuis, maar omdat ik nu mantelzorger ben heb ik daar even geen tijd voor. Als een soort goedmakertje schenk ik een groot deel aan de Oase, dus draag ik zo mijn steentje bij."

Naast Derijks is het boek te bestellen via ikluisterooknaarzuster@hotmail.com