Informatieavond over ‘aardgasvrij Den Bosch’

De gemeente Den Bosch houdt op 15 december een informatieavond voor mensen die meer willen weten over de Transitievisie Warmte. Daarin wil de gemeente per buurt gaan aangeven wat de beste alternatieven zijn voor aardgas.

Het is de bedoeling dat in Nederland de komende 30 jaar alle woningen van het aardgas af gaan en daar bereidt ook Den Bosch zich op voor. Wethouder Mike van der Geld: “In de oplossingen voor aardgasvrij kijken we naar techniek maar ook naar kosten. Want we willen wel een betaalbare aanpak. We betrekken in deze fase ook al andere organisaties, huiseigenaren en ondernemers. We werken onder andere samen met de woningcorporaties en netbeheerder Enexis. Zo kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij bestaande planningen van renovaties of vervangen van leidingen. Samen op weg naar een duurzaam ’s-Hertogenbosch”. 

Tijdens de informatieavond wordt uitgelegd hoe het proces eruit ziet om te komen tot de Transitievisie Warmte en welke technieken onderzocht gaan worden. Vanwege corona wordt de bijeenkomst gehouden via Teams.