advertentie Banner SNLR.nl

Innatoss gestart met coronatests

Het bedrijf Innatoss heeft in Oss de eerste tests uitgevoerd op mensen die willen weten of zij besmet zijn geweest met het coronavirus.

Het gaat om een bloedtest die door het Osse bedrijf zelf is ontwikkeld. Innatoss wil vooral meer mensen duidelijkheid kunnen bieden of ze wel of niet de ziekte hebben gehad. Uit de test moet blijken of je inmiddels antistoffen hebt aangemaakt tegen het coronavirus en dus waarschijnlijk immuun bent voor de ziekte. Ondanks de twijfels van onder andere het RIVM over de betrouwbaarheid van de test, nemen veel mensen het zekere voor het onzekere. Voor een bedrag van zeventig euro laten zij zich testen.

"Ik ben ziek geweest en ik wil weten of het corona was", is een van de reacties bij de respondenten van de test. De kritiek weerhoudt ze niet om te komen. "Ik kan nergens anders getest worden" en "Ik vertrouw het RIVM ook niet helemaal", zijn enkele motivaties. 

Innatoss richt zich vooral op mensen die wel ziek zijn geweest, maar nog niet zijn getest. Op de website van het bedrijf kunnen mensen zich aanmelden voor een test. Innatoss selecteert daarna de ‘meest urgente locaties’. 24 uur na de bloedtest krijgen de respondenten de uitslag per mail toegestuurd. Stichting IMtest helpt met de logistiek.