advertentie Banner SNLR.nl

Installatie Compagne als wethouder Meierijstad op 27 juni

Rik Compagne van de partij HIER wordt op donderdag 27 juni geïnstalleerd als wethouder in Meierijstad. De partij van Compagne vormt vanaf dat moment samen met CDA, VVD en PvdA de nieuwe coalitie.

Compagne volgt Eric van den Bogaard (Team Meierijstad) op, die op 1 juli afscheid neemt. De partij van Compagne (HIER) is een afsplitsing van Team Meierijstad, dat in maart uit elkaar viel na conflicten. De partij was met elf raadsleden de grootste in de coalitie.

Meierijstad gaat verder met vijf in plaats van zes wethouders. Eus Witlox, één van de grondleggers van Team Meierijstad, stapte al op na het uiteenvallen van de partij. Voor Witlox wordt geen vervanger gezocht; zijn taken worden verdeeld onder de andere wethouders.

Eric van den Bogaard is op 27 juni voor het laatst als wethouder in de gemeenteraadsvergadering. “Ik benadruk nogmaals dat ik het jammer vind dat de breuk binnen Team Meierijstad dit allemaal tot gevolg heeft, niettemin werk ik met dezelfde inzet en enthousiasme van de afgelopen jaren door tot het laatst.”