advertentie Banner SNLR.nl

'Instanties moesten ingrijpen bij overlast Rosmalen'

De PVV vindt het onacceptabel dat instanties niet hebben ingegrepen toen bleek dat bewoners van de Wethouder Noppenlaan in Rosmalen te maken hadden met overlast en bedreigingen door één van hun buren.

Dat stelt de Bossche fractie van de PVV naar aanleiding van een incident in die straat dinsdag.

Daar brandde die ochtend een benedenwoning uit. De bovenburen konden op tijd hun woning ontvluchten. De bewoner van de bovenwoning vertelde dat hij vermoedt dat de 38-jarige Irakese onderbuurman de brand zelf had aangestoken. Ook zou deze bewoner vaker voor overlast in de wijk zorgen. De man is later op de dag aangehouden. De politie kon niet bevestigen of de man zelf de brand had aangestoken.

Klachten en waarschuwingen
Alexander van Hattem vraagt namens de partij of het college van B&W kan bevestigen dat er al eerder klachten en waarschuwingen zijn binnengekomen over overlast en bedreigingen richting omwonenden door de bewoner van het appartement. Ook vraagt de PVV zich af in hoeverre Welzijn Divers betrokken is bij de situatie.

De partij wil verder weten of de bewoner die voor overlast zorgde, een namens de gemeente gehuisveste statushouder is. Ook vraagt Van Hattem of het college van uitsluiten dat de bewoner nog terugkeert naar zijn woning. De PVV-fractie vindt daarnaast dat de bewoner ook geen woning op een andere plek in de gemeente moet krijgen.