advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Inwoner van Megen mishandelt politieagente na verkeerscontrole

Een 58-jarige inwoner van Megen is vrijdagnacht aangehouden na een verkeerscontrole. In de politiewagen bedreigde en mishandelde hij vervolgens een politieagente.

De politie controleerde rond middernacht een bromfiets op de Dorpenweg in Haren. De bestuurder leek onder invloed van alcohol. Dat bleek ook uit de blaastest. Daarop werd hij in een politieauto gezet voor verder onderzoek op het bureau.

De man leek in eerste instantie heel rustig en meewerkend. Zijn gedrag sloeg echter snel om nadat hij door de politievrouw werd gecorrigeerd op zijn poging om het hoofd en het haar van de politieagent die de auto bestuurde aan te raken. De situatie escaleerde vervolgens waarbij de man steeds harder begon te schreeuwen en de agenten zelfs begon te beledigen.

Uiteindelijk sloeg verdachte de politievrouw tot toe twee keer hard tegen haar gezicht. Enkele momenten later greep hij een van haar armen op pijnlijke wijze beet en dreigde haar arm te breken.

De Megense verdachte is vervolgens onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleef zich tot in de cel hevig verzetten tegen zijn aanhouding.

De politieagente deed aangifte van (poging tot zware) mishandeling en bedreiging door de verdachte. Zij heeft pijn, zwellingen en bloeduitstortingen ter hoogte van haar beide oogkassen en jukbeenderen opgelopen als gevolg van de mishandeling.

Naast de mishandeling, het verzetten tegen zijn aanhouding en bedreiging wordt hij ook nog vervolgd voor het weigeren mee te werken aan de ademanalyse, dit is namelijk ook strafbaar. De man zit vast voor verder onderzoek.