Inwoners Den Bosch moeten wennen aan kentekenparkeren

Waar je vroeger gewoon een kaartje achter je ruit moest leggen is dat nu anders in Den Bosch, het gaat namelijk op kenteken. Daarnaast is het niet meer mogelijk om met kleingeld te betalen, de automaten accepteren alleen nog pintransacties. De aanpassingen zijn nu bijna twee weken geleden doorgevoerd toch weten maar weinig mensen ervan.

 “Is er iets veranderd dan?”, vraagt Gerry van Zon uit Vught zich af. De verandering was een verrassing voor haar toen ze bij de parkeerautomaat stond. De nieuwe manier van betalen moet ervoor zorgen dat mensen niet meer terug naar de auto hoeven om het kaartje achter de ruit te leggen. De praktijk wijst echter uit dat veel mensen alsnog even terug naar de auto moeten omdat zij hun kenteken niet hebben onthouden. Ook  kwamen mensen tevergeefs aanzetten met muntgeld.

Makkelijker

De reacties na het betalen zijn wisselend, Van Zon  vond het gemakkelijker: “Het ging prima, ik heb goed kunnen betalen en als ik nu op tijd terug ben, is er niks aan de hand. Voor Ties Mulder is er niet veel veranderd: “Het was voorheen een beetje hetzelfde, alleen moet je nu je nummer invullen. Het maakt me niet veel uit”.