Inwoners Nuland nog steeds niet gerust op extra verkeer door Heesch West

Over ongeveer een jaar gaat de eerste paal van industrieterrein Heesch West de grond in. Maar over het extra verkeer dat het terrein op gaat leveren, bestaan nog steeds de nodige zorgen. Er wordt vanuit Nuland opnieuw alarm geslagen.

Oud-raadslid van de gemeente Maasdonk, Hans van den Biezen trok ruim een jaar geleden aan de bel, samen met oud-wethouder Jos van Sleeuwen en collega Nico van Nuland. In het Dtv Nieuws uitten zij hun zorgen. Het nog te bouwen industrieterrein Heesch West en het bijbehorende vrachtverkeer gaat volgens hen tot opstoppingen en overlast zorgen in Nuland.

Zonder aanpassingen aan de weg, is de kans namelijk groot dat vrachtverkeer naar Den Bosch de oprit bij Hotel van de Valk moet nemen. Wanneer er op dat traject file ontstaat, is het dorp Nuland afgesloten.

Tekst gaat verder onder de video.

De mannen, verenigd in 'Leefbaar Nuland', zijn in overleg met de drie gemeenten (Oss, Den Bosch en Bernheze) die betrokken zijn bij het project. Het eerste succes is geboekt. Verkeer van Den Bosch naar het terrein zal niet voorlangs het dorp rijden, zodat bij file de toegang tot Nuland geborgen blijft. 

Nieuw plan

Maar het verkeer vanáf Heesch West gaat problemen opleveren, en daarvoor is nog géén oplossing. De plannen die Leefbaar Nuland in 2019 op tafel legde - een extra oprit bij de Geffense rotonde- , werden door Rijkswaterstaat van tafel geveegd. Maar, er is een alternatief, stelt Van Nuland: "Het plan is nu om de Rijckevorselweg door te trekken naar de oprit bij Autotron". Daardoor hoeft het verkeer er niet bij de oprit Hotel van de Valk op. Daardoor zouden honderden vrachtwagens per dag wegblijven bij het dorp.

Reactie Heesch West

We legden het plan voor aan Paul van Dijk, projectleider van Heesch West. Zijn reactie: "Binnen ons plan geloven wij in een passende oplossing voor het verkeer richting Den Bosch. Het plan van Leefbaar Nuland ligt buiten het plangebied. Wij zien geen aanleiding om daarbuiten te werken."

Op 27 mei vindt er een bijeenkomst over het verkeer plaats, op 10 juni presenteren de drie gemeenten hun plannen.