advertentie Banner SNLR.nl

Inwoners Odiliapeel komen in actie voor 30 km zone

Inwoners van Odiliapeel willen niet wachten op de nieuwe gemeente Maashorst. Zij vinden dat er te hard wordt gereden door het dorp en komen op de Burendag in actie. 

Buurtvereniging Oudedijk 1 wil op een bijzondere manier aandacht vragen voor het te hard rijden in de buurt. "We zijn al diverse keren bij de gemeente geweest maar daar gebeurt weinig", zegt een buurtbewoner die zijn zorgen uit. "Ze zijn nu alleen maar bezig met die nieuwe gemeente, niet met de realisatie van deze weg. In 2017 zou de weg al klaar zijn en zie nu". 

Racebaan
Buurtbewoners zien de weg als racebaan. "Onze straten Oudedijk en Pastoor van Houtstraat maar vooral de Oudedijk wordt gezien door onze dorpsgenoten als racebaan om de Peel in of uit te gaan. Deze weg wordt door de gemiddelde automobilist met een snelheid van 50 -70 kilometer per uur bevlogen, waarbij sommigen letterlijk de drempel over vliegen. Levensgevaarlijke situatie dus. Onze buurtgenoten ergeren zich hier groen en geel aan". Rede voor de buurt om in actie te komen. Kinderen hebben zelf borden ontworpen waardoor opnieuw aandacht gevraagd wordt voor de 30 km zone. 

Via Veilig Verkeer Nederland heeft de buurtvereniging 30 kilometer stickers ontvangen die op de containers geplakt zijn.