Inwoners van Herpen, Ussen en Geffen komen in beweging tijdens jubileumweekend Sport Expertise Centrum

Het 10-jarig jubileumweekend van het Sport Expertise Centrum (SEC) werd zondag afgesloten met wijkbattles in Herpen, Geffen en Ussen.

Met de wijkbattles konden buurtbewoners laten zien dat zij de meest actieve wijk zijn. Met spellen als stoepranden, KanJam, Footdart en lasergamen namen buurtbewoners het tegen elkaar op.

Daily Mile

Het jubileumweekend begon vrijdagochtend op het terrein van A.V. Oss’78. Daar liepen 240 kinderen een Daily Mile. Op de Osse basisscholen liepen nog eens 2000 kinderen een Daily Mile. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen.

Familieactiviteit CrOSSing

Zaterdag stond in het teken van CrOSSing. CrOSSing is een nieuwe familieactiviteit waarbij familieleden samen beweegopdrachten uitvoerden in de omgeving van Sportpark de Rusheuvel. Zo’n 35 teams probeerden in twee uur tijd zoveel mogelijk opdrachten af te ronden. Groepje 32 heeft de zeskampachtige activiteit gewonnen.