advertentie Banner SNLR.nl

Inwoners Vorstenbosch wachten op nieuwe huizen

Met het plan Bergakkers 3 moeten er de komende jaren 56 nieuwe woningen gebouwd worden in Vorstenbosch. Het hele dorp zit er om te springen.

"Het is prioriteit nummer 1 dat er constant bouwmogelijkheden zijn in het dorp", vindt Leo Somers van Dorpsraad Vorstenbosch. Woensdagavond was de jaarvergadering, met meer dan 200 geïnteresseerde inwoners. Een van de bespreekpunten was Bergakkers 3.

Wethouder Peter van Boekel vertelt dat het een heel gevarieerde wijk moet worden. "Met huurwoningen, goedkope koopwoningen en vrije kavels."

In Vorstenbosch zijn de afgelopen jaren geen huizen meer gebouwd, nadat de Dorpsrand en Rietbeemden vol liepen. “Voor een kern als Vorstenbosch is het van belang dat de mogelijkheid er is als jongeren wanneer ze er aan toe zijn zelfstandig willen gaan wonen”, zegt Somers.

Bouwrijp maken
"We hopen dat er snel begonnen kan worden. Men zit echt te wachten wanneer de schop de grond in kan", merkt Somers. Van Boekel geeft het antwoord. “Ik schat dat we de grond begin tweede kwartaal 2020 bouwrijp kunnen maken. Eind 2020 moeten we beginnen met bouwen.”

Raad van State
Er is nog wel één bezwaar van een geitenhouder. "Degene die dat bedrijf heeft, denkt dat zijn bedrijfsvoering beperkt wordt. Uit ons onderzoek blijkt van niet", is Van Boekel positief. De Raad van State doet begin 2020 uitspraak over het bezwaar.