Ron van der Zee met zijn kleinzoon

Inzamelingsactie gestart voor zieke Ron uit Uden, geld stroomt binnen

Hij werd jaren geleden al getroffen door een herseninfarct en nu is er ook nog longkanker geconstateerd bij Ron van der Zee uit Uden. Om een behandeling in Zwitserland te ondergaan, is zijn broer een inzamelingsactie gestart. Met succes: binnen twee dagen is er al meer dan 11.000 euro opgehaald.

Het geluk lachte Ron van der Zee de afgelopen jaren niet toe. In de zomer van 2017 werd hij getroffen door een herseninfarct, waarna hij na een lange strijd weer een beetje kon lopen én zijn grote passie wielrennen kon beoefenen. Toen hij vorige maand plots niet meer kon lopen en er in het ziekenhuis vlekken op zijn longen werden gezien, sloeg het noodlot opnieuw toe. Er werd longkanker geconstateerd.  

Kostbare behandeling

Ron ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette zijn zinnen op een behandeling in een gerenommeerde kankerkliniek in Zwitserland. Daar heeft zijn broer René hem zondag naartoe gebracht. "Het is een specialistische behandeling, waarbij ze veel dieper kijken naar de oorzaak en daarvoor krijgt hij nu medicatie. Ron is ervan overtuigd dat dat het juiste traject is."

De behandeling wordt echter niet vergoed door de verzekering en ieder traject - het moet waarschijnlijk twee keer - kost 10.000 euro. Omdat Ron na zijn herseninfarct genoodzaakt was zijn eigen zaak te verkopen, is een groot deel van het inkomen weggevallen, waardoor dat geld er niet is. "Het komt allemaal tegelijkertijd en dat is heel veel pech voor één gezin", zegt zijn broer. "De hoop is dat we het kunnen financieren met deze crowdfunding."

Donaties

Van der Zee is een graag gezien man in Uden en dat blijkt. Binnen een dag is al meer dan de helft van het streefbedrag opgehaald. "Ja dat is geweldig. Het is dat ik geen gat in de lucht kan vinden, anders zou ik erin springen. Ik weet niet of Ron en Cynthia weten dat het zo hard gaat, want Ron heeft geen puf om meer te doen dan te slapen, maar ik denk dat ze dolblij gaan zijn", aldus René van der Zee. 

Mensen die nog willen doneren, kunnen dat doen door te klikken op onderstaande link: 
https://steunactie.nl/actie/help-ron-om-longkanker-te-overwinnen