Is er in Den Bosch genoeg bouwruimte in bestaande wijken?

Er zou veel meer gebouwd moeten worden in bestaande wijken, ook in Den Bosch. Die conclusie trekt KAW, een bureau dat onderzoek heeft gedaan naar de potentie van woningbouw in de stad.

Vooral in de wijken die zijn gebouwd tussen 1950 en 1980 is nog veel plek om huizen te bouwen. Een groot deel van het woningtekort kan zo opgelost worden en hoeven er minder nieuwe wijken buiten de stad gebouwd te worden.

Het bouwen in bestaande wijken zou moeten gebeuren door bijvoorbeeld het splitsen van woningen, op open plekken in de wijk te bouwen of het slopen van bestaande huizen en opnieuw, maar dan anders bouwen.

De PvdA wil van wethouder Roy Geers weten of de gemeente Den Bosch dit ook gaat doen. Geers geeft aan dat er al volop gekeken wordt naar bouwmogelijkheden in de bestaande wijken.

“Zoals in de Gestelse buurt. Daar hebben we een oud appartementencomplex gesloopt en zijn we een nieuwe aan het bouwen. Dat nieuwe gebouw heeft meer en kleinere woningen”, zegt de wethouder.  “Dat doen we ook in Boschveld.”