Theo Hanegraaf (73) is Nulander van het Jaar

De 73-jarige Theo Hanegraaf mag zich Nulander van het Jaar 2019 noemen. 

Dat maakte burgemeester Mikkers zondagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie in gemeenschapshuis De Meent bekend.

Hanegraaf is geboren en getogen in Nuland en woont al 50 jaar samen met zijn vrouw Leni in het dorp. Theo is onder meer actief als penningmeester bij EHBO Nuland. Hij is bestuurslid van de Heemkundewerkgroep Nuwelant, is al 25 jaar collectant voor de brandwondenstichting en is vanaf 1971 lid van het Gilde St. Antonius Abt Nuland.

De Nulander houdt zich daarnaast al jaren bezig met het inscannen van bidprentjes. Hij heeft er al 400 van mensen met de familienaam Hanegraaf. Hij is ook penningmeester geweest van het Stichting Oranje Comité Nuland dat jaarlijks Koningsdag en de Dodenherdenking in het dorp organiseert en verder is hij actief bij Stichting gemeenschapsblad De Klepel, de ziekenactie Het Open Venster, collectant van de vaste actie en acoliet bij de begrafenissen.

Sommige mensen hebben 7x 24 uur in een week, anderen het dubbele. Eén van die mensen is Theo Hanegraaf

Burgemeester Jack Mikkers

Burgemeester Mikkers noemde het ‘zeer terecht’ dat Hanegraaf de titel krijgt. “Sommige mensen hebben 7x 24 uur in een week, anderen het dubbele. Eén van die mensen is Theo Hanegraaf.”

Ieder jaar huldigt Dorpsraad Nuland iemand de veel voor Nuland heeft betekend. Niet alleen het afgelopen jaar, maar iemand die zich al jarenlang inzet voor het dorp en haar verenigingen.

Onder meer Bertie Korsten (2016), Frans van Bergen (2017) en Mia van Rooij (2018), gingen hem voor.

advertentie

Lees ook deze artikelen