advertentie Banner SNLR.nl

Jack Mikkers: ‘Het komt niet met bakken binnen, maar de kosten worden vergoed’

De eerste gesprekken worden gevoerd over extra geld dat het Rijk vrij maakt voor de gemeenten. “Het komt niet met bakken binnen, maar de kosten worden vergoed.”

Dat vertelt burgemeester van Den Bosch en de voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Jack Mikkers in het programma Focus.

“Als ik kijk met welke insteek het kabinet aan tafel zit rondom het geld, stem ik dat positief. Ook de geplande kosten die we nog in de toekomst hebben. Als dat het beeld is wat volgende week herbevestigd wordt dan zou dat heel goed zijn”, aldus Mikkers. Volgende week hoort de burgemeester of er ook daadwerkelijk meer geld vrijkomt voor de gemeenten in de regio.

Burgemeesters Wobine Buijs en Jack Mikkers waren samen te gast in het programma. Buijs en Mikkers hebben de afgelopen weken veel samengewerkt om deze coronacrisis door te komen. Ze zijn positief over de samenwerking, al waren er ook wel eens discussies. “Het is belangrijk dat we een goede sfeer creëren, maar we zijn het ook wel eens oneens. Daarmee hou je elkaar scherp en dat is cruciaal”, vertelt Mikkers.