Jack Mikkers: 'Het sociale hart van Den Bosch blijft kloppen'

Burgemeester Jack Mikkers spreekt in een brief de inwoners van de gemeente Den Bosch toe over de ontwikkeling rondom het coronavirus.

Als burgemeester en voorzitter van veiligheidsregio Brabant-Noord is Mikkers dag en nacht bezig met de gevolgen en maatregelen rondom het coronavirus. In de brief gaat hij dan ook in op de maatregelen en wat voor gevolgen dat heeft voor de inwoners van Den Bosch.

Moeilijke beslissingen
Hij legt uit hoe hij samen met experts en andere voorzitters om gaat met het coronavirus en dat hij probeert zo goed mogelijk besluiten te nemen voor de gemeente Den Bosch. Mikkers gaat ook in op de discussie of kinderdagverblijven en scholen open moet blijven. "Maar zoals het RIVM heeft toegelicht, is het sluiten hiervan op dit moment geen effectieve maatregel. En openblijven helpt om onze vitale diensten overeind te houden."

Laten we oog houden en zorgen voor elkaar.

Jack Mikkers, burgemeester Den Bosch

Hij eindigt zijn brief met krachtige woorden voor de inwoners van de stad. "Normaal staat ontmoeting hier centraal. Dat is nu helaas allemaal even anders. Ondanks alles zie ik dat het grote sociale hart van ’s-Hertogenbosch onverminderd blijft kloppen. Misschien nog wel harder dan normaal gesproken al het geval is. Laten we oog houden en zorgen voor elkaar, zoals wij dat kunnen in ons ’s-Hertogenbosch."

advertentie

Lees ook deze artikelen