Carroline van Dijk

Jan van Erp: onmisbare vrijwilliger die je niet ziet

Onze regio zit vol mensen die actief kleur geven aan het leven, maar daar niet altijd evenveel aandacht voor krijgen. Dtv Nieuws zet met de hulp van haar publiek tweewekelijks zo’n kleurrijk karakter in het zonnetje. Deze keer: Jan van Erp, aangedragen door Petra van de Ven.

Jan van Erp is al sinds de oprichting vrijwilliger en voorzitter van Stichting het Huifbed. Met die organisatie maakt hij het voor mensen met een meervoudige handicap mogelijk om op een medisch verantwoorde manier paard te rijden. De methode is inmiddels beproefd: twee speciaal getrainde pony’s die een huifbed trekken.

Verlichte Optocht

Met de stichting streeft Jan er naar om de gebruikers van het huifbed voor een zo laag mogelijke bijdrage hun ritten te laten maken. Daarom voeren ze een zuinig beleid en werkt iedereen op vrijwillige basis. Ook belangrijk zijn de vele sponsoren, die ervoor zorgen dat het restant van de noodzakelijke kosten betaald kan worden.

Naast dit prachtige werk is Jan vele jaren voorzitter geweest van de Verlichte Optocht in Berghem en is hij kartrekker bij De Berghse Tafel, een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Berghem, jong of oud.

Kortom: een vrijwilliger die je niet ziet maar die wel heel veel doet.

De mensen die in onze rubriek Kleurrijke Karakters verschijnen zijn aangedragen door onze volgers. De karikaturen worden gemaakt door portretschilder en cartoonist Carroline van Dijk. Heb jij iemand die jij in het zonnetje wil zetten? Mail naar socials@dtvnieuws.nl of laat iets weten via onze whatsapplijn.