Skiër Jannes Beuker traint door ondanks Oostenrijkse lockdown

Skitalent Jannes Beuker uit Ravenstein timmert hard aan de weg om een van Nederlands beste alpineskiërs te worden. Dtv Sport sprak met het 18-jarige talent die de hele winter in Oostenrijk verblijft.

Net zoals de rest van de sport werden óók wintersporters hard getroffen door de coronamaatregelen. Alle wedstrijden werden dit voorjaar afgelast en ook het trainen zat er niet meer in. Beuker koos er voor om in de herfst toch weer naar Oostenrijk te gaan en zag dat de trainingen weer langzaam opgepakt werden. Beuker wordt erkend als ‘topsporter’, waardoor zijn trainingsschema weer volledig is opgepakt. Wél is het elke dag opnieuw onduidelijk waar er getraind kan worden omdat gebieden afwisselend worden gesloten.

'Valse start'

Ondanks dat Jannes pas op zijn dertiende begon met het skiën van wedstrijden, doet hij niet onder van zijn concurrenten. Zijn doel is ook duidelijk: aan het eind van volgend seizoen zijn eerste Europacup skiën. Ook het doel op langer termijn is niet bescheiden. ‘’Dit seizoen wil ik mij zo goed mogelijk ontwikkelen, om weer een stap dichter bij het droomdoel te komen: De Olympische Winterspelen van 2026.’’

Osse sportawards

In 2019 won het skitalent de Nederlandse titel onder 18 jaar op de slalom. Ook werd hij dit jaar in Nederland tweede op de reuzenslalom. Deze prestaties leverde hem een nominatie op voor de Osse sportawards in de categorie: Sporttalent van het jaar. Beuker won deze prijs niet, maar kijkt toch terug op een zeer succesvol 2019.