Jarige Afvalstoffendienst open voor publiek

De Afvalstoffendienst van Den Bosch bestaat 120 jaar en dat wordt gevierd met een open dag. Bezoekers krijgen een rondleiding en mogen meerijden met een vuilniswagen.

De open dag is op zaterdag 30 juni tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Titaniumlaan 1 in Den Bosch. “Natuurlijk verzorgen we rondleidingen door onze hallen en laten we zien wat we allemaal doen. Ook zijn er volop demonstraties van vuilniswagens. En je mag zelf eens ervaren hoe lastig het werk van een vuilnisman is. Ook de afvalinzameling door de jaren heen komt aan bod”, laat de Afvalstoffendienst weten.

Kinderen kunnen meerijden met een vuilniswagen en meedoen aan het afvalscheidingsspel. Met de ‘containercontest’ kunnen bezoekers door vragen te beantwoorden het bedrag van de afvalstoffenheffing terugwinnen.

120 kaarsjes
De Afvalstoffendienst bestaat op 27 juni exact 120 jaar. Toen bestond het werk naast het schoonhouden van de straten en het ophalen van het vuil uit het legen van de beerputten. Maar ook het verstrekken van bedstro en witkalk voor de armen, het bedienen van de ontsmettingsoven, het schoonmaken van de binnenwateren en de opvang van paarden en honden hoorden bij het takenpakket.

Bij de Bossche Afvalstoffendienst werken tegenwoordig 170 mensen.

advertentie

Lees ook deze artikelen