Jaylin (11) uit Oss in landelijke jongerenraad; 'Blij dat ik door ben'

Leerling Jaylin Siahaija van groep 8 van basisschool Hertogin Johanna locatie A in Oss is geselecteerd voor de landelijke jongerenraad van omroep Human.

Deze jongerenraad bestaat uit kinderen van groep 8 tot en met de vierde klas van de middelbare school en probeert wat te doen aan kansenongelijkheid in het onderwijs. De jongerenraad is onderdeel van de documentaireserie Klassen die Human maakt over het onderwerp.

De 11-jarige Jaylin vindt het erg leuk dat ze geselecteerd is voor de jongerenraad. “Toen ik hoorde dat ik door was, was ik erg blij”, zegt ze. De leerling heeft ook direct al een idee om wat aan kansenongelijkheid en armoede te doen. “Op school draagt iedereen wat hij of zij zelf wil en een echt schooluniform vind ik ook niet echt de bedoeling, maar wel dat iedereen ongeveer hetzelfde draagt zodat het verschil minder wordt.”

Op school zijn ze trots op Jaylin. “Dit is supergaaf”, zegt juf Inge Smits die Jaylin geholpen heeft met aanmelden. Verbaasd is ze niet. “Jaylin is erg sterk in het vertellen wat ze wil. Ze denkt overal goed over na en kan zich overal inleven en ergens een mening over formuleren.”