JBZ krijgt eigen corona-vaccinatiepunt

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt komende maandag een tijdelijk corona-vaccinatiepunt geopend. Mensen kunnen met een afspraak terecht in de centrale hal.

Het is bedoeld voor patiënten, bezoekers en omwonenden van het ziekenhuis en er wordt nauw samengewerkt met de GGD. Op de meeste vaccinatielocaties wordt alleen nog geprikt zonder afspraak, in het JBZ is dat dus anders.

GGD-directeur Thérèse Claassen licht toe: “We zijn blij met de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Inwoners uit Den Bosch en omgeving die eerder een eerste prik zonder afspraak kwamen halen, kunnen nu dichtbij huis terecht voor hun tweede coronaprik. Daarnaast ontvangen sinds afgelopen week mensen met een afweerstoornis een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Zij krijgen deze uitnodiging via een medisch specialist, omdat zij door een ernstige afweerstoornis mogelijk niet voldoende antistoffen tegen COVID-19 hebben aangemaakt. Voor hun derde prik kunnen deze mensen nu ook terecht bij het corona-vaccinatiepunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.”