advertentie Banner SNLR.nl

‘Je kunt nu in Venetië op de foto met de Bossche Draak’

De Bossche Draak staat al een tijdje niet meer op zijn vertrouwde plaats. Dat is voor echte Bosschenaren natuurlijk balen, maar sinds kort is er een oplossing in de vorm van een app.

Al een aantal maanden is de Bossche Draak niet meer te vinden op zijn vertrouwde plaats, vlak voor het station in Den Bosch, maar op het terras bij het Noordbrabants Museum. Aangezien dat niet voor iedereen bekend zal zijn, ontwikkelde het Bossche bedrijf Wij Doen Dingen een app.

Dankzij die app kun je via augmented reality alsnog de draak in Den Bosch vinden. Dat wil zeggen dat de draak op allerlei oppervlakken geprojecteerd kan worden, door middel van de camera op een telefoon. Maar daarvoor moet je wel eerst zelf naar Den Bosch toe, om de draak voor de eerste keer te vangen.

Het idee voor de app, waaraan Mathijs de Vries als ‘creative coder’ ook zijn steentje bijdroeg, ontstond naar aanleiding van een vraag van de gemeente Den Bosch, om de draak ondanks de verhuizing toch levend te houden voor Bosschenaren en toeristen.

“Niemand vindt het leuk dat-ie weg is, maar hij moet gewoon even gerestaureerd worden, dan komt hij hartstikke mooi weer terug. Alleen is het wel leuk dat mensen in de tussentijd toch iets met de draak kunnen doen. Je kunt in Venetië op de foto met de draak. Op dat soort scenario’s hopen we.”