Jeroen Advocaat wint NK Zandsculpturen bouwen in Oss

OSS â Jeroen Advocaat heeft het NK Zandsculpturen bouwen gewonnen in Oss. Hij won met zijn sculptuur âEen reis door de ruimteâ.

Dit jaar vonden de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculptuur bouwen voor het eerst plaats in Oss. Drie maanden lang mochten de bezoekers van het Zandsculpturen Festival Brabant stemmen op hun favoriet. âDe strijd was spannend, nog nooit lagen de stemmen zo dicht bij elkaarâ, vertelt Jos de Ruig, projectmanager van het festival.

Tien zandkunstenaars deden mee aan de kampioenschappen. Binnen het thema âVan Mondriaan tot Dutch Designâ hadden de kunstenaars vier dagen de tijd om hun sculptuur te maken. Met 18% van alle stemmen heeft de Fries Jeroen Advocaat uiteindelijk met een kleine voorsprong gewonnen. âAan alle kanten van het beeld is wat te zien, de details en het speelse karakter zorgen ervoor dat de sculptuur er zeker uitspringtâ aldus De Ruig.

Derde keer
Jeroen Advocaat sleept hiermee voor de derde keer de titel Nederlands Kampioen binnen. Op de tweede plek is Wilfred Stijger geëindigd met zijn sculptuur âhet beste idee van Nederlandâ en op de derde plek is titelverdedigster Marieke van der Meer geëindigd met haar sculptuur âbloed, zweet en tranenâ.

Laatste dag
Vandaag is de laatste dag dat het zandsculpturenfestival nog te bezoeken is. Blinden en slechtzienden zijn welkom om de zandsculpturen te komen voelen.