Jeu-de-boules droom in Schaijk na 20 jaar verwezenlijkt: '9000 manuren zitten erin'

Ze hebben er tot het einde van de lockdown op moeten wachten, maar kunnen het fonkelnieuwe clubhuis, dat ze zelf met gerecyclede materialen bouwden, nu dan eindelijk gebruiken. De vrijwilligers van de Schaijkse jeu de boulesclub Le Jeteur zijn apetrots.

Twintig jaar lang speelde de leden van de club op de parkeerplaats van café-restaurant Nieuw Schaijk en in de manege van de familie Van de Linden. Daar zijn ze de families nog altijd dankbaar voor, maar al die tijd droomden ze van een eigen complex op het Sportpark. Toen ze in 2018 verhuisden ging die droom in vervulling.

Gerecycled clubhuis

Onderdeel van het nieuwe onderkomen moest een overdekt clubhuis worden, met binnenbanen en een kantine. Het zou gebouwd worden van gerecyclede materialen, waarvoor de vereniging de afgelopen jaren bij ieder project dat gesloopt werd steevast vooraan stond, om herbruikbare onderdelen te verzamelen. Zo zijn er onderdelen uit de voormalige Boerenbond, de oude Spar-winkel en ook het oude gemeentekantoor in het complex verwerkt.

Inzet van vrijwilligers

In het pand zit 9000 uur vrijwilligerswerk en met het herbruiken van de materialen is 450.000 euro bespaard. We hebben het geluk dat we een vereniging hebben die heel hecht is, anders hadden we het nooit voor elkaar gekregen", vertelt de voorzitter. "Er zijn mensen die hier drie jaar lang 25 uur tot 30 uur per week gewerkt hebben. Als voorzitter ben ik daar trots op. En ook de bedrijven die van alles voor ons gedaan hebben, daar krijg je gewoon tranen van in je ogen, zo geweldig."