Jeugd en Jongerenwerk Oijen viert 40-jarig jubileum met groot speelparadijs

Met een speelparadijs viert Jeugd en Jongerenwerk Oijen zondag het 40-jarig jubileum. “Hartstikke mooi dat we dit bereikt hebben.”

Met ‘Het Grootste Speelparadijs’ hoopt de stichting zondag alle Oijense kinderen naar de Kloosterstraat te lokken. “We hebben ballenbakken, zandbakken, stormbanen, noemt het maar op”, zegt Wieske de Bijl, zelf al jaren betrokken bij Jeugd en Jongerenwerk.  Ook voor de oudere jeugd is er zondag van alles te beleven; ze kunnen lasergamen en er komt een dj.

Je begint met kleine kinderen. Jaren later drink ik met hen een biertje op de kermis.

• Wieske de Bijl

Al jarenlang gaat De Bijl mee op het jaarlijkse kamp, wat ze zelf ziet als het hoogtepunt, en ze heeft zo al vele kinderen zien opgroeien. “Je begint met kleine kinderen. Jaren later drink ik met hen een biertje op de kermis”, zegt ze.

De Bijl is er trots op dat een stichting uit zo’n klein dorp een 40-jarig jubileum mag vieren. “Hartstikke mooi dat we dit bereikt hebben. We zijn een stichting uit een klein dorp en we moeten het hebben van sponsors en subsidies.”

Voor het lasergamen hebben 64 kinderen zich aangemeld, wat De Bijl al een groot aantal vindt. In zijn totaliteit zal een nog groter aantal kinderen ‘Het Grootste Speelparadijs’ bezoeken.

De stichting had het jubileumfeest eerder gepland staan in juni, maar vanwege corona kon het feest toen niet doorgaan. Zondag viert Jeugd en Jongerenwerk Oijen dus alsnog het jubileum, maar coronamaatregelen blijven wel van toepassing. De stichting vraagt kinderen met klachten om thuis te blijven.