Jeugd komt massaal samen bij voetbalclub Wilhelmina

Veel jongeren verzamelen zich bij voetbalclub Wilhelmina in Den Bosch om daar te voetballen: 'Het lijkt wel op een zaterdag zo druk', staat te lezen op Facebook.

De scholen zijn sinds deze week dicht om het coronavirus af te remmen, maar de jeugd uit de wijk Maaspoort trekt massaal naar sportcomplex De Saren. En dat terwijl het hek dicht is omdat alle gemeentelijke sportparken zijn gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen..

Strafbaar
Ook op de website van rkkvv Wilhelmina is te lezen dat het verboden is om het sportpark te betreden. 'Het over hekken klimmen van een gesloten sportaccommodatie is strafbaar. We doen een dringende oproep om het complex van Wilhelmina niet te betreden', meldt de club op de site.

Veel mensen verbazen zich erover dat er toch wordt gevoetbald.  Ze zijn boos, anderen hebben er begrip voor.

Reacties
De reacties op Facebook lopen uiteen van 'Ik snap het wel dat de jeugd gaat voetballen en kinderen met koorts blijven toch wel binnen' en 'Het is voor de jeugd super moeilijk om zich niet te vervelen' en 'Als ze maar uit elkaar blijven' tot 'Dit kan echt niet Maaspoort!! De verspreiding gaat gewoon door, de zorg draait overuren, en raakt overbelast, draaien dubbele diensten omdat wij het niet uithouden binnen' en 'Absurd dit! Zoek elkaar allemaal op en steek elkaar aan! Ben bang dat alleen een totale lockdown het virus wat kan indammen.'

(Foto Ben Meeuwsen)

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen