advertentie Banner SNLR.nl

Joey D. afgevoerd in ambulance na inval woning Rosmalen

Na een inval van de politie in de woning van Joey D. aan de Schoolstraat is hij in een ambulance afgevoerd. D. heeft zichzelf verwond en is hierbij volgens de politie ernstig gewond geraakt.

Hiermee is de urenlange omsingeling van de woning van Joey D. tot een einde gekomen. De politie had de woning omsingeld nadat er schoten waren gelost tussen hem en een speciaal politieteam. Dit observatieteam was aanwezig om D. in de gaten te houden omdat hij nog een straf uit moest zitten. De politie zag de man met een automatisch vuurwapen in zijn woning rondlopen, waarop ze een speciaal arrestatieteam opriep. Nog voordat dit team ter plaatse kon zijn, werden er schoten gelost tussen politie en verdachte. 

Joey D. kreeg die middag te horen dat hij veroordeeld was tot ruim 15 jaar celstraf voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49) eind 2014. 

In de loop van de middag werd kinderdagverblijf Ukkielukkie even verderop in de Schoolstraat ontruimd. De kinderen werden  overgebracht naar een horecagelegenheid in de buurt. De politie rukte uit met traumahelikopter, ambulance en onderhandelaars. 

Volgens de politie richt het onderzoek zich nu op de woning aan de Schoolstraat.