Jonge freerunners moeten verplicht de straat op

De turnzaal van Flikflak in Den Bosch wordt normaal gebruikt om de jongste freerunners nieuwe trucs te leren. Hier is de landing bij een foutje zacht. Maar nu de sportzalen gesloten zijn, zijn de kids veroordeeld tot de parkeerplaats. Trainer Tymen Hart probeert er met zijn pupillen het beste van te maken.

‘Normaal trainen we binnen, daar kunnen de kinderen rustig oefenen op een zachte ondergrond. We bouwen moeilijke technieken als salto’s binnen van makkelijk naar moeilijk op’, aldus Tymen. Buiten wordt dit een stuk moeilijker en dus worden er geen nieuwe salto’s aangeleerd. Daarnaast vertelt hij dat de muurtjes waarmee ze trainen buiten erg scherp zijn waardoor een schaafwond al snel gewoon is.

Lees verder onder de video.

Spannend

Mees (11) vindt het erg leuk om buiten te trainen maar hij is wel bang dat als hij valt dat dat harder zal zijn dan binnen. Daarentegen is Jeroen (11) minder bang: ‘je moet gewoon zeker weten dat je iets kan en niet iets proberen als je het niet weet’. Waarna hij zelfverzekerd een achteruitsalto op het asfalt maakt.

Moederinstinct

Voor de moeders van de kinderen is het toch nog even wennen dat hun kinderen nu op het asfalt trainen in plaats van op de zachte matten. Frouke van der Hooft moeder, van de elfjarige Lieve vindt het toch wel een stukje spannender buiten. ‘Ik mis toch wel de matten waar ze op kunnen vallen en nu vallen ze direct op de stenen als er iets gebeurt.’