advertentie Banner SNLR.nl

Jonge kickboksster uit Den Bosch wereldkampioen

Roxanne Kivits uit Den Bosch won dit weekend op het Unified World Championship twee gouden en één zilveren medaille. Dit is het officiële wereldkampioenschap kickboksen en Muay-Thai.

Het elf jarige talent won in het Italiaanse Marina di Carrara goud bij het thaiboksen in een oudere leeftijdscategorie (meisjes 12 tot en met 14 jaar onder de 40 kilogram). Ook bij het kickboksen wist ze de finale, tegen een Israëlische tegenstander, tot een goed einde te brengen. "Ik ben echt héél blij. Dat ik dit heb meegemaakt en de ervaringen die ik op heb mogen doen. Echt heel stoer", vertelt de kersverse wereldkampioene. Eerder dit jaar werd het lid van Team Beekwilder-Noudri uit Den Bosch al voor de derde keer Europees kampioen

Volgens Kivits is haar succes te danken aan heel veel trainen, maar ook aan haar rustige karakter. "In de ring ben ik echt een beest, buiten de ring ben ik echt het tegenovergestelde." Hierdoor laat de 11-jarige zichzelf niet snel gek maken en wordt ze, volgens haar moeder, soms zelfs onderschat als Roxanne de ring instapt. 

Hoe haar toekomst in er in de sport gaat uitzien, is nog onduidelijk. Wel heeft Kivits een duidelijk antwoord op de vraag of ze de toekomstige vrouwelijke Badr Hari is.  "Badri Hari nee, doe mij maar Rico Verhoeven."

Onthaal
De vechtsporter kwam maandagavond rond 18.00 uur thuis. Daar kreeg ze een overweldigend onthaal van onder andere familie en vrienden. Ook de brandweer van Vught was present, omdat ze bij de Jeugdbrandweer zit. Met twee stralen water werd een ereboog gemaakt. Ook was er vuurwerk om haar overwinningen te vieren.