Jongen (11) uit Oss mishandeld door leeftijdsgenootje, dader meldt zich bij de politie na oproep

Een minderjarige jongen die in juli een 11-jarige Ossenaar mishandelde heeft zich na een oproep van de politie vrijwillig gemeld. De wijkagenten Ruwaard verzochten de dader zich voor 12 augustus te melden. Als dat niet zou gebeuren, zou de politie camerabeelden waarop de jongen te zien is, delen op sociale media.

Een 11-jarige jongen werd dinsdagavond 6 juli mishandeld toen hij over de Euterpelaan in Oss fietste. Omstreeks 18:00 uur trok een onbekende jongen van ongeveer dezelfde leeftijd aan de bagagedrager van het slachtoffer en vroeg of hij achterop mocht. Toen de 11-jarige jongen aangaf dat hij dat niet wilde, werd hij volgens de politie mishandeld door de onbekende jongen. Of en welke verwondingen hij daarbij opliep, is niet bekend.

De wijkagenten Ruwaard hebben camerabeelden waarop de dader te zien is. Op sociale media vroegen zij de dader of zijn ouders contact om voor donderdag 12 augustus contact op te nemen met de politie voor een goed gesprek. Als de politie na die datum geen contact heeft gehad met de jongen of zijn familie, dan zal er aangifte gedaan worden en worden de camerabeelden zonder blur op social media geplaatst voor herkenning. Dat is dus niet meer nodig, want de jongen meldde zich op 3 augustus, een dag na de oproep van de politie.