Jongen aangehouden in overlastzaak Empel

De politie heeft vrijdag een minderjarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overlast waar bewoners van Empel de laatste tijd mee kampen. Het gaat met name om het incident waarbij een buurtbewoonster klappen in haar gezicht kreeg.

De jongen is op het politiebureau verhoord. Het onderzoek wordt verder voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, zo laat de politie weten.

In Empel is al enige maanden sprake van jeugdoverlast. Het gaat dan om afsteken van vuurwerk, initimidatie van bewoners en het plegen van vernielingen. Zaterdag 21 november werd een buurtbewoonster in het gezicht geslagen op de Burgemeesters Godschalkxstraat toen ze een groep jongeren aansprak op hun gedrag.

De politie probeert samen met de gemeente, het jongerenwerk en het wijknetwerk iets aan de situatie te doen. Dat gebeurt door overlast en strafbaar gedrag aan te pakken en tegelijk verbinding te zoeken met de jongeren. Daarom worden in de kerstvakantie ook activiteiten opgezet voor jongeren uit Empel en Maaspoort.

De politie roept mensen op om aangifte te doen als ze dingen zien die niet door de beugel kunnen. Dat kan anoniem via 0800-7000.