advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Jongen uit Nistelrode (12) wil heel graag meedenken met Rutte

Sil van Nistelrooij uit Nistelrode ondernam direct actie na een oproep van minister-president Mark Rutte afgelopen dinsdag. Hij stuurde een e-mail en tweet naar de gemeente Bernheze, met een enthousiaste reactie van burgemeester Marieke Moorman tot gevolg.

Rutte riep gemeentes op om kinderen mee te laten denken over de lockdown en de versoepeling van de coronamaatregelen. "Ik vond het een heel leuk idee om zelf met ideeën te mogen komen en mee te denken", zegt de 12-jarige jongen, die op zijn telefoon direct de mail typte gericht aan de gemeente Bernheze. 'Ik zou me hier heel graag voor open willen stellen en ik zou het heel leuk en uitdagend vinden om mee te denken voor het volk van Bernheze en Nederland', schreef Van Nistelrooij. 'Ik zou me hier dan ook 100% voor in willen zetten als ik de mogelijkheid krijg.'

Al snel kreeg hij een reactie van Marieke Moorman. 'Wat een goed aanbod, fijn dat je mee wil denken!', reageerde de burgemeester. Sil vond het heel leuk dat er ook echt iets mee gedaan gaat worden. Concrete ideeën heeft hij nog niet. "Ik heb wel heel vaak dat ik tv kijk erover en dat ik dan bij mezelf denk dat ik het leuk vind om iets te kunnen bedenken", vertelt hij.

Ik heb wel heel vaak dat ik tv kijk erover en dat ik dan bij mezelf denk dat ik het leuk vind om iets te kunnen bedenken

• Sil van Nistelrooij (12)

Initiatief

Stan de Roder, leerling van Bernrode in Heeswijk-Dinther, vindt het heel goed dat Sil het initiatief neemt. "Deze mensen mogen er zijn. Anders komt er nooit antwoord op de oproep van Rutte."

School moet er ook voor zorgen dat het allemaal veilig gebeurd

• Sil van Nistelrooij (12)

Weer naar school

Beide jongens mogen vanaf 2 juni weer naar school. Tot tevredenheid van alle twee. "Een paar weken geleden stuurde de school nog dat ze alleen bijlessen en mentorlessen zouden willen geven", zegt De Roder. "Nu zegt de overheid dat dat niet mag. Ik ben er wel blij mee dat wij dan weer normale, reguliere lessen kunnen gaan volgen op school." Sil voegt er aan toe dat sommige leerlingen het ook echt wel nodig hebben. "Omdat ze een achterstand hebben opgelopen. Ik vind het ook goed, maar school moet er ook voor zorgen dat het allemaal veilig gebeurd."