Jongen ziekenhuis ingeslagen na festival in Den Bosch

Wat een leuk avondje Halloween had moeten zijn, is voor de zoon van Maaike van Aarle geëindigd in het ziekenhuis. De jongen wilde na afloop van een festival in de Brabanthallen een ruzie sussen, maar in plaats daarvan werd hij doelwit. 

Het incident gebeurde zaterdagnacht rond 01.00 uur. Volgens zijn moeder, die beelden na het incident deelt op Facebook, liep de jongen na afloop van festival Smèrrig richting zijn vervoer en wilde hij een groep vechtende jongens stoppen. "Hij ging ertussen staan en werd op dat moment door anderen met volle kracht op de achterkant van zijn hoofd geraakt. Getuigen verklaren dat, toen hij daar bewusteloos lag, acht jongens op hem in schopten." 

"Als moeder ben ik opgelucht dat het niet erger is afgelopen."

Maaike van Aarle

De jongen liep onder meer een hersenschudding en kneuzingen op en "het tripje in de ambulance herinnert hij zich niet meer", vertelt Van Aarle. Ze beaamt dat het niet slim van hem was om een groep vechtende mannen uit elkaar te halen, maar haar zoon zou in een goede stemming zijn geweest en de ernst van de situatie niet in hebben gezien. "Hij dacht ik haal ze wel even uit elkaar en had dat ook niet gedaan als hij wist wat er gaande was. Hij is er nu ook heel nuchter onder en heeft z'n les eruit geleerd."

Helpende omstander bestolen
Op beelden is te zien dat de jongen na het incident bewusteloos op de grond ligt en een paar anderen over hem heen springen. Vervolgens schieten een paar mensen te hulp. Een vrouw zou daarbij ook nog eens zijn bestolen van haar telefoon toen ze aan omstanders vroeg om met de zaklamp van haar telefoon bij te schijnen. "Nog zoiets belachelijks," schrijft Van Aarle.

Tekst gaat verder onder de video. 

Maaike van Aarle doet een oproep aan getuigen om tips en ander beeldmateriaal toe te sturen. "Je hoort wel eens andere dingen in het nieuws na dit soort incidenten en als moeder ben ik dan ook vooral opgelucht dat het niet erger is afgelopen. Maar ik vind wel dat iemand die dit doet er niet zomaar mee weg mag komen."

Aanhoudingen
Volgens de politie heeft de jongen aangifte gedaan en doen zij momenteel onderzoek naar het incident. Omdat er nog geen concrete aanknopingspunten zijn, kan de politie niets zeggen over de toedracht of aanleiding. Ook zijn er nog geen aanhoudingen verricht. "De beelden liggen nu bij de recherche, wellicht dat daar wat meer uitkomt", aldus een woordvoerder. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen