Vooropvang de Maashorst

Jongens die mogelijk moedereend belaagden in Uden staande gehouden door politie

Twee jongens die zaterdag bij de vijver Hoogzoggel in Uden mogelijk een broedende eend mishandelden zijn maandagavond staande gehouden door agenten.

De jongens, allebei rond de 14 jaar, zouden mogelijk een broedende eend hebben belaagd waarbij frisdrank over het dier werd gegoten en eieren kapot werden gegooid. Hierdoor overleefden zes van de acht kuikentjes het niet.

Vooropvang de Maashorst deelde het incident op Facebook met daarbij het signalement van de jonge daders. Door oplettendheid van mensen bij de vijver werden de jongens maandagavond bij de vijver gespot en werd de politie ingeschakeld. De politie hield de jongens staande en sprak hen aan. De tieners ontkenden iedere betrokkenheid bij het incident. Op basis van de beschikbare informatie worden zij nu niet gezien als verdachte, zo laat de politie weten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wacht op videobeelden die in de zaak kunnen helpen. Mensen die beschikken over camerabeelden worden verzocht contract op te nemen met de politie.

Herstel babyeend

Van de mishandelde babyeendjes is nu ook een tweede eendje in betere staat. "Van het eendje waarvan we eerst dachten geen hoop meer te hebben zien we nu dat die nu weer eet en drinkt", zegt Joep Koolmees van de dierenambulance.

Maandag was er ook een melding dat jongeren stenen zouden hebben gegooid naar eendjes. De twee jongens die door de politie zijn aangesproken hebben hier niets mee te maken.