advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Jongeren van de Poort gaan 'in beraad' nadat politiek geen toezeggingen wil doen

De jongeren van De Poort in Den Bosch gaan woensdagavond in beraad over wat zij gaan doen nu het jongerencentrum geen toezeggingen heeft gekregen van de politiek. “Het moet een werkbare situatie blijven”, zegt Erol van den Bergh.

De jongeren komen bij elkaar omdat er dinsdagavond bij de raadsvergadering een motie werd aangenomen van de coalitiepartijen over de sluiting van De Poort. Daarin werden geen toezeggingen gedaan over zelfstandigheid en het behoud van het aantal FTE's zoals wel de eis was vanuit de Poort.  

In de motie was het verzoek aan het college om te garanderen dat het jongerencentrum als een belangrijke plek voor het jongerenwerk na 15 juli 2020 moet blijven bestaan. En dat De Poort volgens de vertrouwde werkwijze en voor en door jongeren blijft functioneren. Maar dat vinden de jongeren onvoldoende. 

Twee fte's

De Bossche SP en de PvdA zijn het niet eens met de gang van zaken en kwamen met eigen moties om de zelfstandigheid en de twee FTE's te behouden. Fractievoorzitter Pieter Paul Slikker van de PvdA noemde het een “Bizarre tijd, we omarmen De Poort en ook het jongerenwerk, maar die gaan eigenlijk tegen elkaar in. Het gevolg van dit alles is dat straks Jongeren dreigen weg te lopen en zijn dan straks op straat, iets wat we niet willen.”  

“moeten we lopen voor de mensen die het hardste schreeuwen of moeten we ook lopen voor de mensen die we niet horen? En dat zijn de jongeren die we niet in beeld hebben en daar is het ambulante jongerenwerk ontzettend noodzakelijk voor!” zo  zei fractievoorzitter Freek van Genugten van het CDA. GroenLinks gaf aan het belangrijk te vinden dat het ambulant jongerenwerk versterkt kan worden door het werk meer in de wijk te laten plaatsvinden, iets wat ook de wethouder steeds betoogt.

Het bestuur kon woensdagochtend nog niet op de ontstane situatie reageren.